Curset de valencià per a immigrants


El proper dijous, dia 23 d'octubre, a la seu de la Creu Roja de Monòver, es donarà inici a un curs de valencià per a immigrants organitzat per Creu Roja i el Casal Jaume I de Monòver. La finalitat d'aquest curset és la normalització lingüística al nostre poble, les classes del qual són totalment gratuïtes. Amb això, el curs serà impartit per 4 filòlegs/es i membres del Casal Jaume I, la Creu Roja serà l'encarregada de proporcionar el material que es farà servir durant el curs. Quant a la totalitat i l'horari, el curs sumarà un nombre de 9 sessions amb una duració de dues hores, les classes es duran a terme els dijous de 17:30h a 19:00h, com ja hem avançat adés, a la seu de la creu roja de Monòver (Avinguda Novelda, número 28).

Tot seguit us facilitarem el programa del curs:

- Sessió 1 (23 d'octubre): Llengua: presentacions, verbs “ser” i “estar”, oficis. Cultura: domini lingüístic. A càrrec de Vicent Beltran i/o Ester Limorti. 

- Sessió 2 (30 d'octubre): Llengua: Què fem cada dia, hobbies. Cultura: història valenciana. A càrrec de Vicent Beltran i/o Ester Limorti.

- Sessió 3 (6 de novembre): Llengua: Supermercat-diners-números. Cultura: geografia valenciana. A càrrec de Vicent Beltran i/o Ester Limorti.

- Sessió 4 (13 de novembre): Llengua: malalties, metge, parts del cos. Cultura: dialectologia bàsica. A càrrec de Vicent Beltran i/o Ester Limorti.

- Sessió 5 (20 de novembre): Llengua: Poble, ciutat, orientacions. Cultura: referents literaris bàsics. A càrrec de Adrià Albert.

- Sessió 6 (27 de novembre): Llengua: Temps, hora, estacions i mesos de l'any i dies de la setmana. Cultura: mitjans de comunicació en valencià. A càrrec de Adrià Albert.

- Sessió 7 (dijous 4 de desembre): Llengua: animals, plantes, granja. Cultura: música en català. A càrrec de Marta Tortosa.

 - Sessió 8 (dijous 11 de desembre): Llengua: colors i text instructiu (ex.:receptes). Cultura: tradicions monoveres i vocabulari de Nadal. A càrrec de Marta Tortosa.

- Sessió 9 (18 de desembre): Festa final pluricultural: dolços de Nadal i nadales. Tothom està  convidat!!

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Sou genials, molt solidaris i amants de la cultura!