Cinefòrum a la fresca


El Casal Jaume I de Monòver i l’associació en defensa dels drets del poble palestí ‘Unakidum’ hem organitzat un cinefòrum per reflexionar a la fresca. Durant tres dijous consecutius es projectaran a la plaça de l'església un cicle de pel·lícules documentals que tractaran d’analitzar i donar solució a una sèrie de conflictes socials.

23 de juliol a les 21.30: Foc sobre el Marmara

Documental que conta la historia de la Flotilla de la Llibertat que va ser atacada per comandos israelians quan portava 10.000 tones d'ajuda humanitaria a Gaza. Van morir 9 persones i 53 van ser ferides per armes de foc.

30 de juliol a les 21.30: Ciutat Morta

Al juny de 2013, un grup de 800 persones ocupen un cinema abandonat del centre Barcelona per projectar un documental. Rebategen l'antic edifci en honor a una noia que es va suïcidar dos anys abans: Cinema Patricia Heras. Qui era Patricia? Per què es va treure la vida i què té a veure Barcelona amb la seva mort? Això és exactament el que es vol donar a conèixer amb aquesta acció il·legal i de gran impacte mediàtic: que tothom sàpiga la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta.

 d’agost a les 21.30h: Europa en venda

Com us sentiríeu si l'Estat vengués una muntanya del vostre poble a una gran multinacional? O les meravelloses illes del vostre país? O les platges? O els grans monuments? Escanyats pel deute, els governs i les administracions públiques de tot Europa tracten no només de reduir costos sinó també d'omplir les seves arques posant al mercat les seves possessions més valuoses. Sovint aquest patrimoni històric i natural inclou castells, illes, muntanyes, platges, palaus, places i antics jaciments arqueològics.