El Casal s'adhereix al manifest "Monòver, ciutat d'acollida" presentat pel Front Cívic del Vinalopó


El Casal Jaume I de Monòver s’adhereix a la proposta presentada pel Front Cívic Som Majoria del Vinalopó a l’Ajuntament de Monòver per declarar la nostra població ciutat d’acollida de refugiats. Des del Casal Jaume I una vegada més volem sumar esforços i recolzarem una iniciativa sorgida des dels moviments socials del poble, en aquesta ocasió per mostrar la nostra solidaritat amb els refugiats que fugen de les barbaritats de la guerra a Síria.

Manifest:

Durant les últimes setmanes estem veient les desoladores imatges dels refugiats i refugiades de Síria i d’altres països. Gent que fuig d'unes guerres que han destruït els seus projectes de vida. Cal recordar que no fa tants anys que molts espanyols van haver de viure situacions similars.

Amb més tristesa veiem la resposta que està donant la Unió Europea i l'Estat Espanyol. Quina societat volem crear on predominin els valors de la indiferència i insolidaritat? Tot s'ha de valorar per la vessant econòmica?

El govern espanyol igual que molts dels seus socis europeus ha mostrat una actitud negativa cap aquest gran problema: assumint quotes molt xicotetes de refugiats, construint filats i murs, legislant lleis més restrictives ... Però cap d'aquests estats es pregunta quina part de responsabilitat han tingut en aquestes guerres (Síria o l'Iraq).

D'altra banda saludem amb esperança els moviments cívics que estan sorgint en molts països que serveixen d'ajuda, benvinguda i solidaritat. La xarxa de ciutats refugi és una gran resposta solidària a aquest problema. Un cop més el moviment ciutadà s'imposa a les polítiques dels governs.

Nosaltres, com a Front Cívic, com front ciutadà demanem a l'Ajuntament de Monòver que s'adherisquen a aquesta xarxa de ciutats refugi igual que ja han realitzat les poblacions veïnes d'Elda, Petrer, el Pinós i Sax. Volem que donen mostra d'aquesta gran solidaritat que sempre ha caracteritzat a aquesta població i puguen donar exemple un cop més. Treballant en comú podran aportar idees i solucions.

No estan sols, estem tots i totes!

Frente Cívico Somos Mayoría
Esquerra Unida Monóver
Amigos del pueblo Saharaui de Monóvar
Brigadas Unadikum Medio Vinalopó
Casal Jaume I de Monòver